Dag van het Haarwerk, 9 oktober 2019

Dag van het Haarwerk, 9 oktober 2019

Woensdag 9 oktober 2019 is het de ‘Dag van het Haarwerk’. Op deze dag willen erkende haarwerkspecialisten, die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie ANKO, het taboe rond haarproblemen verbreken. Het is namelijk zo dat ongeveer één op de vier vrouwen boven de veertig jaar last krijgt van extreme haaruitval. 

Haaruitval en/of haarproblemen kunnen leiden tot een verminderd zelfvertrouwen en zelfs psychische problemen. Omdat er een taboe heerst op haarproblemen wordt er bijna nooit gesproken over de oplossingen, terwijl deze niet van echt te onderscheiden zijn. Voor elk haarprobleem is er een passende oplossing, of dit nu gaat om een hoofdhuidbehandeling, haarstukje of een heel haarwerk.

De ‘Dag van het Haarwerk’ vindt niet zonder reden plaats in oktober. Deze maand staat voor de maand tegen borstkanker. De gehele maand oktober wordt er aandacht geschonken aan borstkanker. Het thema van dit jaar is ‘Borstkanker heeft veel gezichten’.

De ‘Dag van het Haarwerk’ op woensdag 9 oktober is daarom de uitgelezen kans voor haarwerkers om hun expertise en specialistische informatie over haarverlies en haarwerken te verschaffen aan de consument. Deel bijvoorbeeld op social media feiten over haarverlies, voor en na foto's van haaroplossingen of geef een inkijkje in uw haarwerksalon.