Onderhoud voor haarwerken van echt haar

Onderhoud voor haarwerken van echt haar

Haarwerken van echt haar zijn veelzijdiger in onderhoud dan andere haarwerken. Ze kunnen geverfd en gestyled worden. Uw klant kan hier ook thuis mee werken, mits u de thuisapparatuur van uw klant grondig gecontroleerd heeft op kwaliteit. Zo is het van belang dat een stijl- of krultang niet te warm wordt afgesteld, zodat het haarwerk niet beschadigd kan worden door de hitte.

Wassen

Een haarwerk van echt haar dient 1 keer per week gewassen te worden met speciale shampoo, conditioner en balsam. Reguliere producten kunnen, ondanks dat het echt haar is, nooit gebruikt worden. Ook kappersproducten zijn niet geschikt voor haarwerken. Daarbij moet echt haar altijd op een piepschuimkop gewassen worden. U kunt daarnaast uw klant aanraden om extra voedingsproducten te gebruiken, afhankelijk van het haarwerk. 

Knippen en verven

Uw klant kan het haarwerk eventueel thuis behandelen, bij het gebruik van de juiste apparatuur. Dit haarwerk kan behandeld worden met hitte tot 200 graden, waarbij speciale haarspray wordt aangeraden. Zorg er nogmaals goed voor dat u de thuisapparatuur van uw klant heeft gecontroleerd voordat uw klant zelf het haarwerk gaat behandelen. Ook kan het haar geverfd en geknipt worden, echter alleen met een knip- en effileerschaar. Zorg er dan voor dat u altijd knipt, een haarwerk mag nooit gesneden worden. Laat dit te allen tijde bij u in de salon doen en niet door de klant thuis. U weet ten slotte het best hoe een haarwerk geverfd of geknipt kan en mag worden.

Laat de klant op regelmatige basis terugkomen in uw salon voor professioneel onderhoud. Zo verlengt u de levensduur van het haarwerk en kunt u de tevredenheid van uw klant waarborgen.