Onderhoud voor hittebestendige vezel

Onderhoud voor hittebestendige vezel

Haarwerken van hittebestendige vezel zijn vergelijkbaar in onderhoud met synthetische haarwerken. U gebruikt dezelfde producten als voor synthetische haarwerken. Van belang bij het onderhoud is uiteraard dat uw klant dagelijks de hoofdhuid wast. Daarnaast dient het haarwerk minimaal 1 keer per week gewassen te worden met speciale shampoo en balsam voor synthetisch haar. Ook dient het haarwerk bij voorkeur elke dag verzorgd te worden met conditioner. Indien nodig kan het haarwerk van uw klant vaker gewassen worden.

Mix vezel

Bij een mix van hittebestendige vezel en echt haar kan er extra voeding en verzorging nodig zijn. Dit verschilt per haarstuk. Wijs uw klant op de samenstelling van het haarstuk en zorg voor duidelijk advies over de te gebruiken producten.

Behandelen met hitte tot 140 graden

De hittebestendige vezel kan wel in model gebracht worden met hitte, echter tot maximaal 140 graden. Uw klant kan dus wel thuis het haarwerk behandelen, echter is het van belang dat u de thuisapparatuur van uw klant grondig controleert op kwaliteit en hitte. Het haarwerk kan uiteraard ook door uzelf in de salon worden aangepast. Ook kunt u het haarwerk knippen met een knip- en effileerschaar.

Het haarwerk dient tevens elke vier weken een polijstbehandeling door u in uw salon te ondergaan. Hierdoor kunt u een moment van klantcontact creëren en zorgen dat uw klant tevreden blijft over het haarwerk.