Onderhoud voor synthetische haarwerken

Onderhoud voor synthetische haarwerken

Synthetische haarwerken zijn eenvoudig in onderhoud, ze hoeven niet in model gebracht te worden en behoeven geen extra voedingsproducten. Echter zijn er wel andere methoden om het haarwerk mooi te houden. 

Wassen

Van belang bij het onderhoud van een synthetisch haarwerk is dat uw klant dagelijks de hoofdhuid reinigt, om te voorkomen dat het binnenwerk aangetast wordt.Daarnaast dient het haarwerk minimaal 1 keer per week gewassen te worden met shampoo en balsam voor synthetische haarwerken. Het advies is daarbij om dagelijks conditioner te gebruiken. Zo blijft het haar soepel. Indien nodig kan het haarwerk van uw klant vaker gewassen worden, bijvoorbeeld bij veel transpiratie of talgafscheiding.

Modelleren

Een synthetisch haarwerk kan niet in model gebracht worden met hitte, dus uw klant kan niet thuis het haarwerk modelleren met een stijl- of krultang. Het haarwerk kan wel door uzelf in de salon licht worden aangepast met een stoomapparaat. Wijs uw klant er wel op dat het model niet dagelijks veranderd kan worden en dat het haarwerk daardoor elke dag hetzelfde model is.