Stimuleer de thuisverzorging van haarwerken

Stimuleer de thuisverzorging van haarwerken

Voor de kwaliteit en de levensduur van een haarwerk is het van groot belang om het goed te onderhouden. Dit kunt u als haarwerkspecialist in uw salon doen, maar het kan ook zijn dat uw klant het haarwerk thuis wil behandelen of in model wil brengen. Wijs uw klant dan op de mogelijkheden voor het betreffende haarwerk, om de kwaliteit van het haarwerk te kunnen behouden.

Per haarwerk verschilt de manier van (thuis)verzorging, waarbij het noodzakelijk is om de juiste producten te gebruiken. In de blogs “Het beste onderhoud voor synthetische haarwerken”, “Het beste onderhoud voor haarwerken van echt haar” en “Het beste onderhoud voor hittebestendige vezel” geven we meer informatie en tips over specifieke behandeling per haarwerk.

Eerste wassing

Wijs uw klant op de manier van wassen van het haarwerk en de bijbehorende producten. Ons advies is om de eerste wassing wel in uw salon te doen, zodat u advies kunt geven en professionele begeleiding kunt bieden. Laat uw klant vervolgens zien hoe het haarwerk in model gebracht kan worden zonder het haarwerk te beschadigen. Zo kunt u bijvoorbeeld klittenband rollers in een gewassen haarwerk aanbrengen, zodat er geen hitte of stoom gebruikt wordt. Bij echt haar kunnen ook speciale hairsprays gebruikt worden. Door uw klant te laten zien hoe het haarwerk behandeld dient te worden, kan de klant dit eenvoudiger thuis zelf doen. Zo wordt de kwaliteit gewaarborgd en de levensduur van het haarwerk verlengt. 

Geef uw klant tevens advies over mogelijkheden tot verven, knippen of bijwerken van het haarwerk.
Laat uw klant daarnaast regelmatig terugkomen in de salon voor professioneel onderhoud.