Verviltingsproces

Verviltingsproces

Lang of kort haar

Synthetisch lang haar slijt heel erg snel. Dit betekent dat het haarwerk gegarandeerd zal vervilten, dit kan vergeleken worden met dode punten in het eigen haar. Wil de klant persé lang haar? Dan adviseren wij om de klant een echt haren haarwerk uit te laten kiezen. Dit slijt veel minder, echter heeft deze vezel wel veel meer onderhoud nodig. Na het wassen moet het altijd opnieuw in model worden gebracht. 

Onderhoud

Wanneer het haarwerk of haarstuk niet goed onderhouden en verzorgd wordt, dan is dit direct terug te zien aan de structuur van de vezel. Het haarwerk of haarstuk moet dagelijks doorgeborsteld worden. Zeker de onderkant, van met name lang haar, moet zorgvuldig geborsteld worden om het klitten of vervilten zo veel mogelijk tegen te gaan. Belangrijk is om eventueel de onderrand in te sprayen met conditioner, voor het behoud en soepelheid van de vezel. Daarna het haarwerk aan de lucht laten drogen. Daarnaast is het belangrijk om iedere week het haarwerk/haarstuk te wassen. Daarna in te sprayen met de Detangler spray om de vezel weer 'glad te trekken', als het ware.

Echter zal de klant zo'n één keer in de twee weken bij u in de salon langs moeten komen, zodat u het haarwerk/haarstuk mooi kunt polijsten en stylen met Detangler en stoom.

Klant informeren

Belangrijk is om de klant in de salon zo goed mogelijk te informeren over de verzorging en het onderhoud van het haarwerk/haarstuk. Op deze manier kan de klant zelf thuis het onderhoud ook op de juiste manier uitvoeren. Geef de klant ook kennis over het modelleren en plan ter controle eens in de 2 maanden een salonbehandeling in. Dit verlengt de levensduur van het haarwerk aanzienlijk! En uw klant ziet er altijd tiptop uit! Tenslotte is dit toch uw visitekaartje.

Zo heeft één van onze haarwerkers een haarstuk behandeld dat helemaal vervilt was aan de onderkant. Door middel van het modelleren en polijsten van dit stuk, zijn de punten weer als nieuw en kan de klant weer langer plezier hebben van het haarstuk.

Wil je meer informatie over het begeleiden van uw klant? Neem dan contact op met één van onze dames.