Haarwerken, haardelen en verzorgingsproducten voor haarprofessionals

BEL VOOR PERSOONLIJK ADVIES: 053 - 488 44 00

Haaruitval bij kinderen


Haaruitval bij kinderen kent diverse oorzaken en gradaties. Wanneer uw kind last heeft van haarverlies brengt Kondor Hair u graag in contact met een gecertificeerd haarprofessional bij u in de buurt. Deze haarwerkspecialisten kunnen u meer vertellen over de eventueel te nemen stappen en mogelijke oplossingen.

Oorzaken haaruitval kinderen

Wanneer er haaruitval bij kinderen plaatsvindt, is de schrik in eerste instantie groot. Is mijn kind ziek? Gaat de haaruitval erger worden? De eerste stap die u zult zetten is een bezoek brengen aan een arts of specialist die onderzoek doet, zodat u een goede diagnose krijgt. De oorzaken van haaruitval bij kinderen is heel divers. U kunt denken aan:

  • Voeding
  • Traumatische gebeurtenis
  • Ziekte, schimmels of infecties
  • Alopecia
  • Haaruitval door chemo

Bij kinderen wordt regelmatig alopecia aerata gediagnosticeerd. Er bestaat ook een aandoening waarbij mensen dwangmatig hun haar uit trekken, deze aandoening heet Trichotillomanie.

Haaruitval bij uw kind - wat te doen?

Wanneer uw arts de precieze oorzaak van de haaruitval van uw kind heeft ontdekt, is het vaak van belang als eerste de oorzaak weg te nemen. Afhankelijk van de aandoening groeit het haar dan meestal weer terug. De haaruitval of kale plekken kan zich ook verder uitbreiden. Wellicht wordt uw kind wel gepest vanwege de haaruitval, of is zwemmen of de gymles een ware beproeving. De onzekerheid kan de overhand nemen. Gelukkig bestaan er diverse soorten haarstukken en pruiken voor kinderen die het leven een stuk aangenamer maken. Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen onze specialisten u er meer over.

Stichting Haarwensen & meer informatie

Wij kunnen u meer informatie geven over de Stichting Haarwensen. Stichting Haarwensen heeft als doel om alle kinderen t/m 18 jaar, die door een medische behandeling of een vorm van alopecia hun haar verliezen, te voorzien van een pruik. Daarnaast brengt Kondor Hair u graag in contact met een gecertificeerd haarprofessional bij u in de buurt. Deze haarwerkspecialisten geven u meer informatie over de haaruitval bij kinderen en kunnen u adviseren en begeleiden, daar waar gewenst. Vul hier uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons ook bellen via 053 488 44 00.

Over Kondor Hair

Kondor Hair levert een breed assortiment kwalitatief hoogwaardige haarwerken, haardelen en bijbehorende verzorgingsproducten aan dealers in heel Nederland en België. Essentieel hierin is het advies dat wij hierbij leveren, op basis van jarenlange ervaring, kennis van producten en markten.

Meer over Kondor Hair

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag!

  053 - 488 44 00

Stel een vraag per email