Vergoeding zorgverzekering

Elke zorgverzekering vergoedt een basisbedrag bij de aankoop van een haarwerk als er sprake is van een medische indicatie. Afhankelijk van de verzekering en het pakket heeft de verzekerde recht op een aanvullende vergoeding.

Wanneer recht op vergoeding?

Mensen die last hebben van haaruitval of kaalheid door een medische aandoening of door een medische behandeling en om die reden een pruik of haarwerk nodig hebben, hebben recht op een vergoeding. Een medische indicatie en verwijzing is noodzakelijk. De basisvergoeding van iedere verzekering vergoedt in dat geval altijd een basisbedrag, dat jaarlijks wettelijk vastgesteld wordt.

Basisvergoeding en aanvullende vergoeding

Wat te doen als het haarwerk duurder is dan de maximale basisvergoeding? Iedere inwoner van Nederland of iedereen die werkt in Nederland is verplicht verzekerd. Zoals eerder aangegeven dekt het basispakket een deel van de kosten van het haarwerk, op voorwaarde dat er een medische indicatie en verwijzing is. Indien een haarwerk meer kost dan de maximale basisvergoeding, betaald de verzekerde het overgebleven bedrag. De basisvergoeding voor 2018 is €431. Als de verzekerde nog een aanvullende verzekering heeft, komt het aanvullende bedrag bovenop de basisvergoeding tot maximaal het hele bedrag van het haarwerk. Dit verschilt per zorgverzekering en verzekeringsmaatschappij.

Meer informatie voor haarwerkspecialisten

Bent u als specialist op zoek naar een vergoedingenwijzer voor dit jaar? Deze kunt u bij de ANKO of de SEMH opvragen of kunnen wij naar u toe sturen. Wilt uw klant graag weten hoe hij of zij aanspraak kan maken op een aanvullende vergoeding? Neem gerust contact met ons op.

Meer informatie voor consumenten

Haarwerkspecialisten en zorggerelateerde leveranciers kunnen de declaratie van het haarwerk verzorgen als zij contracten hebben afgesloten met zorgverzekeraars en gecertificeerd zijn via de SEMH of de ANKO. Bent u benieuwd of u recht heeft op aanvullende vergoeding? Vraag het na bij uw verzekeringsmaatschappij of kijk op de website van Independer.nl. Uw haarwerkspecialist kan u er ook alles over vertellen. Indien gewenst, brengen wij u graag in contact met een specialist bij u in de buurt.