Nieuwe haargroei na haaruitval

Het haar van uw klant groeit na een bepaalde periode weer terug. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de oorzaak van de haaruitval. De meeste vormen van haarverlies kunnen niet zomaar worden genezen. Gelukkig zijn er wel verschillende behandelingen die haarverlies in veel gevallen kunnen vertragen en mogelijk zelfs stoppen. Benieuwd of het haar van uw klant weer terug groeit? Kondor Hair geeft een overzicht.

Alopecia diffusa

Diffuse kaalheid (alopecia diffusa) is vaak tijdelijk en er is mogelijk sprake van haaruitval door stressfactoren (telogeen effluvium). Bij alopecia diffusa bevinden zich meer haren in de rustfase dan gebruikelijk. De haaruitval kan drie of vier maanden na de ziekte nog doorgaan. Meestal is de haaruitval tijdelijk en groeit het vanzelf weer aan.

Alopecia universalis

Wanneer uw klant kampt met alopecia universalis resulteert dit in volledig verlies van lichaam- en hoofdhaar. Ook bij deze vorm van alopecia blijven de haarfollikels leven. In veel gevallen keert de haargroei zelfs na vele jaren van kaalheid nog terug.

Alopecia areata

De huidziekte alopecia areata betekent pleksgewijze kaalheid. Kale plekken ontstaan op diverse plekken op het lichaam, zoals op het hoofd of in het gezicht. Bij de meeste mensen met alopecia areata groeit het haar binnen een jaar vanzelf weer terug.

Alopecia androgenetica

Alopecia androgenetica wordt ook wel mannelijke kaalheid genoemd. Het haar keert bij deze vorm van kaalheid niet meer terug.

Haaruitval door medicijngebruik

Haaruitval door het gebruik van bijvoorbeeld de anticonceptiepil of antibiotica is tijdelijk. Ook in het geval van een chemotherapie begint het haar van uw klant terug te groeien. Bij sommigen is dat meteen, bij anderen pas na 1 of 2 maanden. Maar het is ook mogelijk dat het haar van uw klant al tijdens de chemotherapie terug begint te groeien.

Haaruitval door stress

Haaruitval door stress is vaak tijdelijk en is een reactie op een ingrijpende gebeurtenis (telogeen effluvium).

Onze oplossingen bij haaruitval

Afhankelijk van de oorzaak van het haaruitval biedt Kondor Hair uw klant verschillende oplossingen. Vaak zullen klanten die te maken krijgen met haaruitval kiezen voor een pruik of haarwerk. Dit doen ze om snel hun zelfvertrouwen weer terug te krijgen. Dit is een snelle oplossing die uw klant helpt het dagelijks leven weer volledig op te pakken. Wij bieden een zeer ruime selectie aan haarwerken van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast vindt u bij ons de beste verzorgingsproducten die hoofdhuid en haar op de juiste manier verzorgen.

Persoonlijk advies

Wilt u graag meer weten over haaruitval? De ervaren haarspecialisten van Kondor Hair staan voor u klaar om u te informeren en u van een persoonlijk advies te voorzien. Neem gerust contact met ons op.