Haaruitval kind

Haaruitval bij kinderen heeft diverse oorzaken bestaat uit verschillende fases. Heeft uw jonge klant last van haarverlies? De specialisten van Kondor Hair vertellen u meer over de eventueel te nemen stappen en mogelijke oplossingen.

Oorzaken haaruitval bij kinderen

Als kinderen of jongeren plotseling last hebben van haaruitval is de schrik in eerste instantie erg groot. Er wordt vaak direct gedacht aan een eventuele ziekte. Vaak zijn ouders ook bang dat de haaruitval erger wordt wanneer er geen stappen worden ondernomen. De eerste stap is een bezoek aan een arts of specialist die onderzoek doet zodat er een goede diagnose gesteld kan worden. De oorzaken van haaruitval zijn namelijk heel divers. Denk hierbij aan:

  • Een traumatische gebeurtenis
  • Voeding
  • Ziekte, schimmels of infecties.

Er bestaat ook een aandoening die Trichotillomanie heet. Mensen met die last hebben van deze aandoening trekken dwangmatig hun haar uit. Daarnaast wordt bij kinderen regelmatig alopecia areata gediagnosticeerd.

Haaruitval bij uw jonge klant, en nu?

In de meeste gevallen groeit het haar van een kind (afhankelijk van de aandoening) vanzelf weer terug. Maar de haaruitval of kale plekken kunnen zich ook verder uitbreiden. Soms wordt een kind veel gepest vanwege haaruitval en kan de onzekerheid de overhand nemen. Wij verwijzen u graag door naar Stichting Haarwensen. Zij zorgen ervoor dat kinderen een mooie pruik kunnen dragen. Is de haaruitval niet zo ernstig en is een pruik niet nodig? Onze specialisten helpen u en uw kind graag om samen een goede oplossing te vinden. Neem hiervoor contact met ons op.