Inhammen

Het krijgen van inhammen is vooral voor mannen een nachtmerrie. Inhammen staan symbool voor verlies van vitaliteit en beginnende ouderdom. Word uw klant ook geconfronteerd met (beginnende) inhammen? Dan zorgt dat waarschijnlijk voor veel onzekerheid, ondanks dat het een veel voorkomend fenomeen is. De specialisten van Kondor Hair adviseren u graag over de eventueel te nemen stappen en mogelijke oplossingen.

De oorzaak van inhammen

Een inham is een driehoekige kale plek die wordt veroorzaakt door een terugtrekkende haargrens en ontstaat net boven de slaap. Vaak wordt er bij inhammen direct aan mannen gedacht, maar ook vrouwen kunnen last krijgen van inhammen.

Inhammen zijn vaak het eerste teken van androgene of erfelijke kaalheid (alopecia androgenetica). Bij erfelijke kaalheid trekt de haargrens na verloop van tijd terug tot een denkbeeldige lijn tussen de oren. De kruin wordt kaal, maar er blijft wel haar op het achterhoofd en rond de oren.

Er zijn twee verschillende typen erfelijke kaalheid:

  • Type 2. Het haar valt alleen uit in korte driehoekige gebieden boven de slapen in combinatie met (tijdelijke) haaruitval aan de voorkant van het hoofd.
  • Type 3. De haarlijn trekt zich verder terug dan de zogenoemde denkbeeldige lijn tussen de oren. Er is geen sprake meer van inhammen, maar van echte kaalheid.

Oplossingen bij inhammen

Inhammen zijn ingrijpend en hebben vaak veel invloed op het dagelijks leven. Onze specialisten helpen u graag met een vrijblijvend advies. Wij hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van haarwerkspecialisten die werken met klanten met uiteenlopende haarproblemen, waaronder inhammen. Samen met deze haarwerkspecialisten zoeken wij naar de beste oplossing voor uw klant. Denk hierbij aan haar op maat, zoals op maat gemaakte pruiken of haarwerken voor mannen of vrouwen. Wij geven haarwerkspecialisten niet alleen raad over (en styling van) haarwerk, maar verzorgen ook complete trainingen, zodat uw klanten optimaal geholpen kunnen worden. Neem gerust contact met ons op!